Rabu, 29 September 2010

CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST



Ini pertandingan terakhir saya sertai sebab sudah mula sibuk. Info yang saya salin bulat2 dari yang asal:-

Info Contest:

Tempoh contest adalah selama 1 bulan iaitu dari 20 September 2010 hingga 20 October 2010.
Contest akan ditutup pada 20 October 2010 tepat jam 2.00 pm.

Info tentang hadiah akan di update kemudian. Doakan Ummi selamat pergi dan balik dari Shanghai, dan Insya'Allah Ummi akan bawak balik souvenir dari Shanghai utk pemenang.
Insya'Allah 3 pemenang akan dipilih bagi setiap kategori.

Contest terbahagi kepada 4 kategori:

1A - Little Muslim (1 hari - 3 tahun)
1B - Little Muslimah (1 hari - 3 tahun)

2A - Little Muslim (3 tahun - 6 tahun)
2B - Little Muslimah (3 tahun - 6 tahun)

Syarat-syarat contest:
  1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog dan anak/adik/anak saudara kandung yang berusia 1 hari hingga 6 tahun.
  2. Warganegara Malaysia (Warganegara Malaysia yang stay kat luar negara pun boleh join ye, tapi nanti kalau menang, kena bagi alamat Malaysia la...)
Apa perlu kalian buat?
  1. Add blog AshA's FaMiLy dan Contest for Anas di bloglist/blogroll blog kalian dan pastikan ada link back.
  2. Wajib menjadi follower kedua-dua blog AshA's FaMiLy dan Contest for Anas.
  3. Buat satu entry di blog kalian tentang contest ini dan hanya tajuk CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST sahaja diterima.
  4. Letakkan banner contest di entry dan sidebar blog kalian dan pastikan ada link back ke entry ini. (Penyertaan terbatal sekiranya tiada link back)
  5. Upload HANYA SEKEPING gambar anak/adik/anak saudara yang berpakaian baju melayu/jubah lengkap dengan songkok/kopiah (bagi lelaki) dan baju kurung/jubah lengkap dengan tudung litup (bagi perempuan).
  6. Kalau peserta lebih dari seorang, boleh upload gambar dalam satu entry dan nyatakan di entry ya.
  7. Nyatakan NAMA,UMUR,TARIKH LAHIR, KATEGORI dan HARAPAN kalian terhadap Little Muslim & Muslimah kalian.
  8. Tag rakan2 untuk join contest ini.
  9. Tinggalkan komen dan link entry contest kalian di entry ini sahaja.

Tambahan syarat contest:

Update 25 Sept 2010 @ 10.25 p.m
  • bagi kanak2 perempuan, gambar yang bertelekung pun diterima.
  • gambar yang nampak tudung saja pun acceptable asalkan kanak2 perempuan memakai pakaian yang menutup aurat la. (x aci pakai skirt tp pakai tudung kan?)
  • bagi kanak2 lelaki, pakai kemeja, seluar panjang & kopiah pun dah ok. pendek kata nak bagi nampak imej muslim/ah je....




AshAnas @ AshA's FaMiLy


us-kecik

Calon-calonnya:-



NAMA : NOUR ALMAWADDAH AHMAD AZLAN
TARIKH LAHIR : 25 SEPTEMBER 2006
KATEGORI 2B

Harapan bagi Little muslimah mak: Insya Allah bakal jadi hafizah.. Jadi tauladan adik-adik...amin..




NAMA : MUHAMMAD EIMRAN AHMAD AZLAN
TARIKH LAHIR : 24 November 2007
KATEGORI 1A

Harapan bagi Little Muslim mak: Insya Allah bakal jadi hafiz.. Jadi pemimpin yang disegani...amin..



NAMA : NOUR ALHUSNA AHMAD AZLAN
TARIKH LAHIR : 05 Januari 2009
KATEGORI 1B

Harapan bagi Little Muslimah mak: Insya Allah bakal jadi hafizah.. Jadi seorang yang berilmu dan mengamalkannya...amin..


  1. Tag rakan2 untuk join contest ini. Saya pilih :)
1. Mama Aizara
2. Whitey Mommy
3. Eda
4. Pn. Stoberi






6 ulasan:

  1. Terima kasih...nak join ni...huhuh teruja...

    BalasPadam
  2. ala kak, sofea tak penah ditangkap gambar ala muslimah...

    BalasPadam
  3. sempat lagi... musti comel kalau sofea pakai tudung/telekung

    BalasPadam
  4. good luck utk ketiga2 nya... thanks sudi join contest saya... entry ini lulus... (",)

    BalasPadam
  5. AshAnas:Alhamdulillah... Terima kasih...

    BalasPadam