Rutin pagi bapa mertua saya ialah beliau akan turun ke laut. Inilah contoh hasil laut...
Kerang Bulu
Kerang bulu ini spesies kerang yang berbulu pada cengkerangnya dan saiznya besar daripada kerang biasa. Isinya manis dan kenyal. Dek kerana geli akan bulunya, kerja membersih, merebus dan mengeluarkan isi saya serahkan pada Encik Suami. Hehehe...
Antara hasil laut segar lain yang menjadi santapan kami sekeluarga ialah siput sudu (berwarna hijau) dan gayam.
Nour Almawaddah meratah gayam dan siput sudu
Muhammad Eimran tak lepas peluang makan ikan goreng yang manis
Antara hasil laut segar lain yang menjadi santapan kami sekeluarga ialah siput sudu (berwarna hijau) dan gayam.
Ini gambar selepas "dikerjakan" oleh kami.. hehehe
Spesies ikan yang tinggal tulang itu belum dapat dikenal pasti.. Bukti keenakan nikmat makan hasil laut segar jelas ditunjukkan melalui aksi anak-anak saya....
Nour Almawaddah meratah gayam dan siput sudu
Muhammad Eimran tak lepas peluang makan ikan goreng yang manis
bestnye mkn kerang fresh!
BalasPadamtapi kenapa namanya kerang bulu?
memang menyelerakan.. hehehe
BalasPadamsebab cengkerangnya berbulu.. kerang biasa tak de...
seronok tgk ragam ank2..
BalasPadammRs FaR_eAsT :- Seronok dalam keletihan heheehe
BalasPadam