Khamis, 7 April 2011

Saya di Malaysiakah? @ Klinik Kesihatan Batu, Jalan Ipoh; 04 April 2011

Pada 04 April 2011, lebih kurang pukul 10 pagi, saya ada temujanji di Klinik Kesihatan Batu untuk pemeriksaan kehamilan. Pemandangan ini yang menyakitkan mata saya...


Orang punyalah ramai macam biasalah... Tapi mamat dua orang ni dengan senang hati duduk... Ini adalah Klinik Ibu dan Kanak-Kanak... Cuba-cubalah kasi tempat duduk kepada ibu hamil ke, ibu/bapa yang ngendong anak ke. Ini tidak sedap je berbual-bual..


Saya cuba pasang telinga, cuba mendengar apa topik yang asyik sangat dibualkan. Hasilnya, sepatah habuk saya tak faham.. Rupanya warga Myanmar.Ini pula kerusi di depan saya selepas saya beralih tempat duduk. Kesemuanya juga warga asing.


Kanak-kanak dan lelaki yang berdiri di sebelah kiri saya dan isterinya yang duduk di sebelah saya juga warga asing.

Saya di Malaysiakah? Hampir separuh klinik dikuasai warga Indonesia, Myanmar, Nepal mahu puin Bangladesh. Bengkak di hati saya suarakan pada doktor yang bertugas ketika saya diperiksa. Doktor tu maklumkan dia tidak boleh buat apa. Beliau cuba bagi rawatan kepada tiga (3) orang pesakit tempatan. Kemudian baru digilirkan dengan seorang warga asing. Tindakan beliau telah mengundang kemarahan warga asing dengan alasan mereka bayar mahal.. Adus!!!

FRADO ABC, Seksyen 2, Shah Alam...ABC Terbaik!!! (bagi saya ler)


Dalam entry terdahulu saya ada sebutkan pasal ABC yang paling sedap yang pernah saya nikmati. Kalau ke Seksyen 2, Shah Alam, singgahlah kedai makan kat belakang perhentian bas. Cari je KFC atau sekolah. Deretan kedai makan tu, ada sebuah gerai namanya FRADO ABC.. Ada banyak gerai jual ABC, tapi yang ni yang kaw!! hehehee

Cuba tengok ABC dia.. hehehee

Ada krim coklat, laici, anggur, nata de coco, aiskrim, kacang tanah, kacang merah... sedap!!